رئیس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم وزارت بهداشت گفت: در روزهایی که هوا برای همه گروه‌ها ناسالم است، استنشاق چنین هوایی معادل استعمال ۳ تا ۷ نخ سیگار برای همه جمعیت مواجهه یافته با آن از جمله کودکان است.

آلودگی هوای تهران

به گزارش همشهری آنلاین، دکتر عباس شاهسونی رئیس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم وزارت بهداشت تاکید کرد: در شرایط آلودگی هوا توصیه می‌شود که بیماران تنفسی، افرادی که مشکل ریوی، قلبی و عروقی دارند و زنان باردار، کودکان، بویژه کودکانی که مبتلا به بیماری‌های تنفسی و ... هستند و کسانی که مشکل نقص ایمنی دارند، سالمندان و ... جزو گروه‌های حساس هستند و در این شرایط، در هوای آزاد حضور پیدا نکنند.

وی افزود: در عین حال مردم خودشان هم باید همکاری کنند و در شرایطی که غلظت آلاینده‌ها بالا می‌رود، از بردن وسایل نقلیه به بیرون تا حد امکان خودداری کرده و فعالیت‌هایی را که منجر به آلودگی هوا می‌شود، کاهش دهند.

به گفته وی، گروه‌های حساس باید تا حد امکان فعالیت‌های ورزشی را در فضای باز انجام ندهند و این فعالیت را به فضای بسته منتقل کنند. گاهی اوقات شاهدیم که برخی افراد در کنار بزرگراه‌ها و جاهایی که در نزدیکی منابع آلاینده است، ‌برخی فعالیت‌های ورزشی را انجام می‌دهند که توصیه می‌کنیم فعالیت‌های ورزشی را در این روزها در فضای بسته انجام دهند؛ زیرا خود فعالیت ورزشی باعث می‌شود که هوای بیشتری تنفس کنیم و نهایتا آلودگی بیشتری وارد بدن‌مان می‌شود.

استنشاق این هوا معادل استعمال ۳ تا ۷ نخ سیگار است

شاهسونی با اشاره به اینکه در روزهایی که هوا برای همه گروه‌ها ناسالم است استنشاق چنین هوایی معادل استعمال ۳ تا ۷ نخ سیگار برای همه جمعیت مواجهه یافته با آلودگی از جمله کودکان است، گفت: کودکان نسبت به بزرگسالان در مواجهه با آلودگی هوا حساس‌تر هستد. ریه‌های کودکان به اندازه بزرگسالان کامل نشده است و سیستم‌های دفاعی و سوخت و ساز بدن‌شان نیز هنوز در حال تکمیل است؛ بنابراین عفونت‌های تنفسی در آنها با شدت بالاتری رخ می‌دهد.

وی افزود: از آنجایی که کودکان نسبت به بزرگسالان فعالیت بیشتری دارند، ‌ حجم هوایی که تنفس می‌کنند نسبت به وزن بدن‌شان بیشتر است؛ بنابراین در مواجهه با غلظت بالاتری از آلودگی هوا بیشتر در معرض خطر قرار می‌گیرند.

خطر آلودگی هوا برای سالمندان

او با اشاره به اینکه سالمندان هم در معرض خطر آلودگی هوا هستند، تصریح کرد: این افراد سیستم ایمنی ضعیف‌تری دارند و در عین حال از آنجایی که ممکن است به بیماری‌های زمینه‌ای هم مبتلا باشند، بدن آنها کمتر قادر به مقابله با ذرات معلق و آلودگی هوا است و ذرات معلق می‌تواند باعث بدتر شدن بیماری‌های قلبی و حتی منجر به بروز سکته‌های مغزی و قلبی در آنها شده و همچنین علائم آسم را تشدید کند.

وی افزود: اگر افراد مبتلا به آسم و بیماری مزمن ریوی حالاتی همچون تنگی نفس، ‌ خس‌خس سینه، ‌ سرفه و... داشتند باید اقدامات درمانی که از قبل دنبال می‌کردند را ادامه دهند اما در صورتی که در علائم خود بهبودی احساس نکردند باید به پزشک مراجعه کنند و تحت درمان قرار گیرند.

ذرات سمی معلق در هوا چطور به بدن آسیب می‌زنند؟

شاهسونی با اشاره به اینکه در حین تنفس ذرات معلق سمی هوا وارد بدن شده و به سطح ریه‌ها می‌چسبند، ادامه داد: این ذرات به این وسیله التهاب را در بدن تحریک کرده و باعث کاهش آنتی اکسیدان‌های بدن به خصوص آنتی اکسیدان‌های مایع پوششی ریه می‌شوند که به دنبال آن سلول‌های مختلف تخریب شده و خطر ابتلا به سرطان به خصوص سرطان ریه افزایش پیدا می‌کند.

وی ادامه داد: بنابراین دریافت غذاها و مواد مغذی که التهاب را کاهش می‌دهند در کنار دریافت مقادیر بالای آنتی اکسیدان‌های غذایی می‌توانند به کاهش اثرات مخرب ناشی از استنشاق ریزگردها کمک کنند.

این غذاها را در هوای آلوده بخورید

به گفته وی، مصرف بالای هویج، کدو حلوایی، گوجه فرنگی، زردآلو، آلو، طالبی، موز، انبه اکیدا توصیه می‌شود زیرا این میوه‌ها و سبزی‌ها دارای بتاکاروتن بالا (که در بدن تبدیل به ویتامین A می‌شود) هستند که به بدن کمک می‌کند تا اثرات مضر ناشی از ریزگردها کاهش یابد.

وی افزود: میوه و سبزیجات غنی از ویتامین C مانند پرتقال، لیمو ترش، نارنج، نارنگی، توت فرنگی، سیب، خربزه، طالبی، انار و سبزیجات سبز تیره همچون اسفناج و سبزی خوردن، انواع فلفل از جمله فلفل دلمه‌ای، شلغم، لبو و پیاز را نیز در روزهای آلودگی هوا مصرف کنید.

او با اشاره به نقش مصرف جوانه‌ها و آجیل‌های گیاهی در کاهش عوارض آلودگی هوا، تصریح کرد: انواع جوانه‌ها، مغزهای آجیلی و تخمه آفتابگردان حاوی ویتامین E بالایی هستند که می‌تواند به کاهش التهاب در بدن و مقابله با اثرات مضر آلودگی هوا بر سلامت کمک کند.

آلودگی هوا چهارمین عامل مرگ در جهان

وی با اشاره به عوارض آلودگی هوا بر سلامت افراد، اظهار کرد: مواجهه با آلودگی هوا در کشورهای توسعه یافته چهارمین عامل مرگ در جهان پس از خطرات متابولیک، رژیم غذایی و دود سیگار است. این در حالیست که در کشورهای در حال توسعه، آلودگی هوا سومین ریسک فاکتور مرگ است. در واقع مطالعات جهانی نشان داده است آلودگی هوای آزاد و داخل در مناطق شهری و روستایی سالیانه منجر به بیش از هفت میلیون مرگ زودرس می‌شود.

کد خبر 807380
منبع: ایسنا

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار بهداشت و درمان

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha